Aurica Budescu, preşedintele Judecătoriei Făurei, suspendată din funcie de CSM

Judecătoarea Aurica Budescu, președinte delegat al Judecătoriei Făurei din județul Brăila, a fost suspendată din funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce aceasta a fost arestată preventiv pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al CSM, hotărârea Secției pentru judecători a Consiliului a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii și art. 62 alin. (1) lit. a1) și alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Aurica Budescu a fost reținută de procurorii DNA pe 29 noiembrie, fiind acuzată că, la data de 4 noiembrie 2014, în calitate de judecător, având repartizat spre soluționare un dosar, a pretins de la un martor denunțător o sumă de bani, în legătură cu soluționarea favorabilă a dosarului în care această persoană avea calitatea de petent contestatar al unui proces-verbal de sancționare contravențională.

Pe 28 noiembrie 2014, după ce dosarul fusese între timp soluționat prin înlocuirea sancțiunii amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 de lei cu sancțiunea avertismentului, judecătoarea a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 de euro, ocazie cu care a fost prinsă în flagrant de procurori.

La propunerea DNA, Curtea de Apel Galați a decis, pe 29 noiembrie, arestarea preventivă a judecătoarei Aurica Budescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata