Australia restricţionează cumpărarea de medicamente

Foto; cnbc.com

Pe fondul panicii provocate de coronavirus, s-a observat tendinţa populaţiei de a stoca medicamente,  autorităţile australiene au introdus joi restricţii suplimentare privind cumpărarea de medicamente, informează dpa.

Adjunctul medicului-şef al ţării, Paul Kelly a anunţat ca paracetamolul şi produsul antiastmatic Ventolin se vor vinde doar cu reţetă şi doar câte o cutie de persoana. El a susţinut că Australia are un sistem bun de depistare a penuriilor de medicamente şi a făcut prin intermediul presei un apel la concetăţeni: „Vă rugăm nu cumpăraţi mai mult decât aveţi nevoie din orice – fie alimente, fie anumite medicamente”. Potrivit lui Kelly, furnizorii din domeniul farmaceutic nu au semnalat lipsa niciunui produs.

Şi alţi oficiali guvernamentali le-au cerut australienilor să nu mai facă stocuri; supermarketurile s-au confruntat deja cu panica în rândul cumpărătorilor.

Australia dispune de o aprovizionare suficientă cu alimente proaspete, pe filiere sigure de la producători până la raft. „Realitatea este că producem destule alimente pentru 75 de milioane de oameni, noi suntem doar 25 de milioane. Deci nu există niciun risc de probleme cu securitatea alimentară”, le-a spus el joi reporterilor, adăugând: „Le cer oamenilor să tragă aer în piept şi să-şi vadă de cumpărături cu calm şi politicos. Este destul pe rafturi pentru toată lumea”, a susţinut David Littleproud, ministrul agriculturii şi situaţiilor de urgenţă.

Ministrul de interne Peter Dutton, aflat în izolare după ce a contractat coronavirusul, a declarat la postul de radio 2GB din Sydney că poliţia anchetează specula practicată în contextul stocării.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata