Autorităţile din Coreea de Sud au confiscat criptomonede în valoare de 47 mil. dolari

Autorităţile din Coreea de Sud au început să pună sechestru şi să confişte criptomonede, în contextul în care au identificat mii de cazuri de evaziune fiscală, piaţa sud-coreeană fiind una dintre cele mai active din lume în ceea ce priveşte tranzacţionarea de active digitale, potrivit FT.

În contextul social, de la gazda unei emisiuni TV şi până la un medic, circa 12.000 de oameni s-au trezit cu sechestru pe active precum bitcoin, ethereum şi alte criptomonede – în valoare totală de 47 mil. dolari – întrucât ei sunt acuzaţi de evaziune fiscală.

Această mutare a autorităţilor, s-a putut realiza după o anchetă, care a durat câteva luni, conform oficialilor guvernului local din Gyeonggi.

Din punct de vedere global, toate guvernele au început să îşi asume un rol mult mai activ în reglementarea criptomonedelor, ca răspuns la perioada, de câţiva ani, în care atât minarea cât şi tranzacţionarea au funcţionat fără a fi acoperite legislaţie.

Pentru context, bitcoin a fluctuat violent, anul acesta, urcând la peste 60.000 de dolari, înainte de a scădea sub 30.000 de dolari luna aceasta.

„Vom face tot ce putem pentru a-i proteja pe plătitorii de taxe care se conformează, prin anchetarea şi urmărirea activelor pe care evazioniştii vor să le ascundă în contextul febrei criptomonedelor”, a explicat Kim Ji-ye, directorul general al biroului de profil din provincia Gyeonggi.

Actualul sechestru vine după o anchetă mai amplă, care a vizat circa 140.000 de persoane, reprezentând cel mai recent efort al autorităţilor din Coreea de Sud pentru a înăspri supravegherea.

În contextul financiaro-bancar, oficialii din Gyeonggi numesc această captură „cel mai mare sechestru pus pe criptomonede din cauza neplăţii taxelor, din istoria sud-coreeană”.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata