Autoritățile din Marea Britanie cer intervenția armatei în criza combustibililor

În Marea Britanie, weekend-ul trecut britanicii au dat buzna în benzinării, îngrijorați fiind din cauza combustibilului, autoritățile din Marea Britanie au cerut armatei sale să fie pregătită să vină în ajutor.

Autoritățile din Marea Britanie cer intervenția armatei! Șoferii nervoși au dat buzna în benzinării

În acest context, Ministerul Energiei a transmis în cadrul unui comunicat că un număr limitat de şoferi de camioane-cisternă militare vor fi pregătiţi să intervină şi să fie desfăşuraţi.

„Un număr limitat de şoferi de camioane-cisternă militare trebuie să fie pregătiţi să intervină şi să fie desfăşuraţi, dacă este necesar, pentru a stabiliza alimentarea cu carburant”, a declarat în cursul serii Ministerul Energiei într-un comunicat.

Criză de benzină din Marea Britanie

Penuria de benzină din Marea Britanie s-a agravat şi mai mult luni, tot sub influenţa unor „cumpărături din panică” ale şoferilor îngrijoraţi.  În toată ţara, afişele „fără benzină” sau „defect” apar lângă pompele de benzină, aproximativ 30% din benzinăriile gigantului BP fiind afectate de lipsa de combustibil.

Din această cauză, unele media britanice au publicat videoclipuri cu şoferi nervoşi aproape de bătaie lângă pompe, de teamă să rămână în pană ori să nu poată merge la muncă.

Dacă organizaţiile medicale au tras un semnal de alarmă cu privire la dificultăţile îngrijitorilor de a se deplasa pentru a-şi vedea pacienţii, unele şcoli s-au gândit să revină la învăţământul online dacă problema persistă.

Reprezentanţii sectorului au dorit din nou să liniştească consumatorii

Una din asociaţiile distribuitorilor de carburanţi, până la două treimi din membrii săi (5.500 de benzinării independente dintr-un total de 8.000 de staţii din ţară), au rămas fără combustibil duminică, „celelalte fiind aproape pe zero”, potrivit PRA. Dar asociaţia spune că se aşteaptă la „o posibilă relaxare a cererii şi la o normalizare a stocurilor în zilele următoare”.

Însă, în ziua de luni 27 septembrie, reprezentanţii sectorului au dorit din nou să liniştească consumatorii afirmând că există „rafinăriile britanice sunt pline de carburanţi”. Situaţia aminteşte de raţionalizarea benzinei în timpul crizei energetice din anii 1970 sau de un blocaj al rafinăriilor care a paralizat activitatea ţării mai multe săptămâni la începutul anilor 2000.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata