Autorităţile din Ucraina îl vor demite pe procurorul care l-a anchetat pe fiul lui Joe Biden

Autorităţile din Ucraina intenţionează să îl demită pe procurorul care a coordonat investigaţiile împotriva firmei Burisma, ce a fost condusă de Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte american Joseph Biden, afirmă surse judiciare citate de agenţia de presă Reuters.

Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui american Donald Trump, a recunoscut că s-a întâlnit cu procurorul ucrainean Kostiantyn Kulyk pentru a discuta despre investigaţia împotriva familiei lui Joseph Biden.

Presupusele ingerinţe ale Washingtonului sunt elementul central în investigaţia Camerei Reprezentanţilor care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump.

Potrivit unor surse judiciare de la Kiev citate de agenţia Reuters, autorităţile ucrainene au decis demiterea procurorului Kostiantyn Kulyk pentru că nu s-a prezentat la un examen organizat de Parchetul General.

Kostiantyn Kulyk a fost responsabil de investigarea companiei energetice Burisma. Hunter Biden a făcut parte din Consiliul de administraţie al acestei firme în perioada 2014-2019.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata