Autorităţile locale trebuie să-şi reducă personalul. Cum scapă de concedieri rudele şi pilele de partid

În timp ce restructurările vor micşora considerabil numărul angajaţilor din administraţia locală, în multe cazuri clienţii politici şi rubedeniile primarilor şi ale şefilor de consilii judeţene vor rămâne în funcţii, scrie Romînia liberă.

Simirad şi-a făcut fiul consilier

La Iaşi, Lucian Simirad, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean, va fi în continuare consilier la Compartimentul Informatizare al instituţiei conduse de tatăl său.

„Băiatul mă ceartă că nu l-am lăsat să lucreze la o firmă privată. La noi, la Consiliul Judeţean căştigă doar 900 de lei, iar la particular lua 2.400 lei pe lună”, se apără Constantin Simirad, preşedintele consiliului Judeţean Iaşi .

De asemenea, la Primăria Iaşi rămâne pe post şi familia Tiron: Vasile – soţul, şeful centrului de informaţii pentru cetăţeni, iar Lenuţa – soţia, referent superior la Direcţia de finanţe. În acelaşi timp, scapă de disponibilizare şi fraţii Stărică: Cristinel, şeful Direcţiei Pieţe, şi Virgil, inspector.

Până acum, la Consiliul Judeţean şi la primărie, s-a luat decizia disponibilizării a 14 angajaţi, în majoritatea lor de la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei, dar şi din instituţiile de cultură ale judeţului.

Fata prefectului de Neamţ, angajata prefectului de Cluj

Prefectul de Cluj, Florin Stamatian, a angajat-o în plină criză financiară şi sub presiunea ordonanţei de restructurare, la începutul lunii iunie, pe fiica prefectului de Neamţ, Mihai Arhip. Abia absolventă de facultate, Maria Arhip a primit un post de consilier la biroul de Integrare Europeană.

De asemenea, la Primăria Cluj-Napoca, şef al departamentului de comunicare şi protocol devine Florin Moroşanu, fostul şef de la Protocol, un tânăr membru PDL, fidel fostului primar, Emil Boc.

Citește și
1 Comentariu
  1. georgeta spune

    nu ne spuneti nici o noutate, pentru ca in toata tara este la fel.
    ne guverneaza haosul si lipsa de respect fata de lege: in invatamnt in loc sa schimbe planul de invatamnt,care este stufos si peste puterea de cuprindere a unui copil,maestrul funeriu mareste norma didactica; l-a intrecut pe inspectorul care a adunat toate orele de matematica din judet, le-a impartit la 18 si i-au iesit f. multe norme, norme, care fizic, nu puteau fi realizate( orele erau in scoli aflate la distanta mare una de cealalta).mai mult, norma didactica este stabilita prin lege, nu prin ordin de ministru si, deci cine a dat legea acela o si modifica, nu?!apoi un profesor nu munceste doar orele de la catedra 16-18/sapt.,multe activitati le realizeaza la scoala, dar cele mai multe acasadin lipsa conditiilor de lucru de la scoala.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata