Autostrada Arad-Timişoara se va finaliza în 2011

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat sâmbătă (21 august 2010) la Lugoj, cu prilejul inaugurării şoselei de centură a municipiului, că anul viitor vor fi finalizate şi lucrările la porţiunea de autostradă Arad-Timişoara.

Ministrul a mai spus că, în 2011, vor începe lucrările la mai multe porţiuni de autostradă de pe Coridorul 4 Pan European de la Nădlac la Arad, operaţiuni similare urmând să fie efectuate şi între Timişoara şi Sibiu.
„În 2011, avem de finalizat centura Caransebeşului. La sfârşitul anului, o să terminăm cele două porţiuni de autostradă în zona Aradului şi de la Arad până la Timişoara. O să dăm drumul la porţiunea de autostradă de la graniţă până la Arad, până la actuala centură ocolitoare.

De la Timişoara până la Sibiu, practic, toate porţiunile de autostradă vor fi pornite”, a precizat ministrul transporturilor. El a arătat că, în scurt timp, va fi cunoscut şi câştigătorul licitaţiei de execuţie pentru porţiunea de autostradă Deva-Orăştie, valoarea lucrărilor fiind de 180 de milioane de euro. Cât priveşte porţiunea de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti, care nu este acoperită cu finanţări din fonduri europene, ministrul a menţionat că aceasta va fi concesionată.

„Porţiunea între Sibiu şi Piteşti, care nu este acoperită prin fonduri europene, am convenit să o scoatem la concesiune, cam după modelul în care am avut Comarnic – Braşov. Ne-am asigurat de la început de suportul celor de la Banca Europeană de Investiţii şi de la Uniunea Europeană, care de la încheierea caietului de sarcini şi până la toate celelalte lucruri pentru această licitaţie vor fi alături de noi”, a mai spus Radu Berceanu.

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au luat parte, sâmbătă, la inaugurarea centurii de ocolire a municipiului Lugoj. Lucrările la centura de ocolire a municipiului Lugoj, în lungime de 9,6 kilometri, au început în luna martie 2008 şi s-au încheiat în termen, ele fiind executate de compania portugheză JV Monte Adriano/Suares Da Costa Portugal.
Valoarea investiţiei se ridică la 24,312 milioane de euro, din care 75 la sută reprezintă sume nerambursabile obţinute prin Programul ISPA, al Uniunii Europene, iar diferenţa sunt fonduri alocate de Guvern.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata