Avertizare de întreruperi emisă pentru 3 milioane de case din California

Agenția care conduce rețeaua electrică din California a avertizat că milioane de locuințe ar putea fi lovite de apariția blocajelor impuse luni pentru a gestiona cerințele copleșitoare de energie cauzate de un val de căldură extrem, care a gătit statul pentru a patra zi consecutivă.

Oficialii pentru operatorul independent de sistem din California au estimat că, consumul maxim de energie electrică de luni ar depăși probabil aprovizionarea disponibilă la nivel național cu până la 4.400 megawati – aproximativ echivalent cu cantitatea de energie necesară de 3,3 milioane de locuințe.

O scurgere de această amploare ar marca cea mai gravă deficiență de a atinge rețeaua din California din 2001, ultima dată când utilitățile din stat au o energie esențial raționată sub formă de întreruperi, a declarat Ralph Cavanagh, co-director energetic pentru Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale, un grup de mediu.

Întreruperile controlate ale energiei electrice, cu blocuri alternative de clienți de utilități care pierd energie electrică timp de una sau două ore la un moment dat, sunt concepute pentru a preveni cererea în exces să declanșeze o prăbușire mai largă a rețelei care ar putea dura zilele următoare.

O rundă anterioară de întreruperi rotative în acest weekend a afectat aproximativ 408.000 de clienți din patru utilități din California, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind deserviți de Pacific Gas and Electric Company (PCG.N).

Stephen Berberich, președinte și CEO al operatorului de sistem independent, a declarat reporterilor într-o convorbire prin care „întreruperile de luni ar putea avea loc de după-amiaza până seara târzie.

Întreruperea este un obiectiv în mișcare care se bazează în mare măsură pe cât de mult ar putea consuma clienții de energie pe parcursul zilei, ca parte a unui Alert Flex declarat de agenție duminică, îndemnând consumatorii să extindă voluntar utilizarea energiei electrice.

Cea mai recentă criză de energie urmărește o serie de opriri la scară largă impuse de PG&E și de alte utilități în timpul furtunilor de vânt, toamna trecută, ca o precauție împotriva incendiilor sălbatice de către liniile de transmisie în jos.

Mărci mari ale rețelei electrice ale statului au fost energizate zile întregi în timpul acestor opriri.

Valul de căldură actual, care a pătruns în părți din sudul Californiei cu temperaturi de trei cifre începând de vineri, a fost atribuit unui sistem enorm de înaltă presiune peste o mare parte a Statelor Unite ale Americii și a fost așteptat până miercuri.

Cea mai caldă temperatură a aerului înregistrată oriunde pe planetă în cel puțin un secol și, probabil, vreodată, a fost atinsă în Valea Morții din Deșertul Mojave din California, duminică după-amiază, unde s-a ridicat la 130 de Fahrenheit (54,4 Celsius).

Rețeaua electrică a statului a fost, de asemenea, împinsă la limitele sale în weekend de vânturile sporadice care au perturbat producerea de energie eoliană și de eșecul sistemului unei centrale electrice cu gaze naturale, au spus oficialii.

Luni guvernatorul Gavin Newsom a ordonat o anchetă a întreruperilor și a semnat o proclamare de urgență care urmărește eliberarea excesului de capacitate energetică.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata