Avertizare MAE pentru R. Libaneză: Proteste soldate cu blocarea drumurilor, incendieri și distrugeri

Ministerul de Externe atenționează românii care se află sau călătoresc în Republica Libaneză că în unele regiuni sunt în desfășurare numeroase manifestații de protest, soldate prioritar cu blocarea drumurilor principale, precum și cu incendieri și distrugeri materiale.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Libaneză că sunt în desfășurare numeroase manifestații de protest, atât în Beirut cât și în alte localități, soldate prioritar cu blocarea drumurilor principale, inclusiv cel către Aeroportul International Beirut, precum și cu incendieri și distrugeri materiale. Există posibilitatea ca manifestațiile să devină violente. De asemenea, este posibil ca protestele să se deruleze în următoarea perioadă de timp pe tot cuprinsul Republicii Libaneze”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituția recomandă românilor care doresc să se deplaseze în Republica Libaneză să amâne călătoriile care nu sunt absolut necesare, iar celor care sunt prezenți deja în această țară să urmărească constant mass media locală pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunță demonstrațiile, cât și referitor la alte evoluții și să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii degradării situației de securitate, dar să se delimiteze de orice acţiune de acest fel și să nu își programeze călătoriile pe teritoriul libanez, ținând cont de blocajele rutiere existente.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Libaneză: +9615920432, +9615920452, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, MAE precizează că românii care se confruntă cu urgențe au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al secției consulare a misiunii diplomatice a României la Beirut: +96176775503.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata