Avocatul Doru Boştină, arestat pentru 30 de zile

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis, vineri, 15 mai, arestarea preventivă pentru 30 de zile a avocatului Doru-Cătălin Boștină, acuzat de evaziune fiscală.

În același dosar, magistrații au admis propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București privind arestarea preventivă a altor două persoane, Mihai Tudorică și Alexandru Cucu, în timp ce Mihai Răducanu a fost arestat la domiciliu.

Decizia instanței nu este definitivă.

Cunoscutul avocat Doru Boștină a fost reținut joi de procurori, fiind acuzat de o evaziune fiscală de 4 milioane de lei.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2013, persoanele cercetate s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, de cheltuieli care nu aveau la baza operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

Prin activitatea infracțională, până în prezent, a fost estimat un prejudiciu cauzat bugetului statului de 4.310.283 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata