Avocatul Elenei Udrea: Vreau echilibru din partea procurorilor, instanţelor şi apărării

Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea, a făcut marți apel la echilibru din partea întregului palier judiciar – procurori, instanțe de judecată, apărare -, precizând că nu va face niciun comentariu și nici speculații privind măsurile procedurale ce vor fi adoptate în cadrul anchetei DNA.

„Niciodată apărarea, din acest moment și până la finalizarea procedurilor, nu va face niciun comentariu pe fond în legătură cu măsurile procedurale sau procesuale ce vor fi adoptate în cauză. (…) Niciodată apărarea nu va face speculații cu privire la împrejurările, situațiile de fapt ce vor rezulta din anchetă. (…) Toate apărările, toate cererile și toate solicitările le vom face exclusiv în fața procurorilor și a instanței de judecată. (…) Vreau echilibru și din partea procurorilor, sigur și din partea organelor judiciare, și noi ca avocați vom începe prin linie de echilibru (…)”, a declarat Chiciu la DNA.

De asemenea, apărătorul Elenei Udrea le-a cerut jurnaliștilor să-i înțeleagă rezervarea pe care o va avea în exprimarea punctelor de vedere, explicând că este o situația delicată, motiv pentru care transmite acest mesaj de echilibru întregului palier judiciar.

El a precizat că a făcut de vineri o solicitare la DNA pentru ca Elena Udrea să fie audiată în dosarul Microsoft și că apreciază că procurorii au dat curs cererii.

Deputatul Elena Udrea s-a prezentat marți la sediul DNA, unde a anunțat că va face declarații în dosarul Microsoft.

„Fac declarații la cererea avocaților, aprobată de doamna procuror, voi da declarații în dosarul Microsoft”, a precizat ea.

Întrebată de jurnaliști dacă va face un denunț, Elena Udrea a declarat: „Dacă îmi dați voie să intru, voi reuși să fac ceea ce am de făcut”.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, a fost citată la DNA după ce luni Camera Deputaților a încuviințat cererile procurorilor de urmărire penală, reținere și arestare preventivă în dosarele Gala Bute și Microsoft. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata