Bacău: Copilul găsit dezbrăcat și abandonat în pădure va fi consiliat psihologic

Băiatul de 15 ani, găsit dezbrăcat și abandonat în pădure, va fi consiliat psihologic de specialiștii DGASPC Bacău. Instituția s-a autosesizat în acest caz și și va face o evaluare a stării băiatului, pentru a se stabili dacă acesta se încadrează într-un grad de dizabilitate.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, Marian Vătămănescu, a anunțat, printr-un comunicat de presă, că instituția s-a autosesizat în cursul zilei de miercuri în cazul băiatului găsit dezbrăcat și abandonat în pădure.

„Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a dispus cercetarea în regim de urgență a cazului la fața locului, constituindu-se o echipă de specialiști formată din asistent social, psiholog și consilier juridic. Se va efectua evaluarea inițială a situației acestui copil, vor fi consiliați si părinții atât psihologic, cât și juridic, urmând să se ia măsurile care se impun conform procedurilor de lucru și legislației în vigoare”, se arată în comunicatul DGASPC Bacău.

Potrivit sursei citate, specialiștii vor stabili dacă băiatul de 15 ani se încadrează sau nu într-un grad de dizabilitate.

„Din declarațiile părinților, semnalmentele comportamentale și de sănătate ar indica faptul că minorul necesită o evaluare complexă pentru a se stabili dacă acesta se încadrează sau nu într-un grad de dizabilitate, la acest moment el neaflându-se în baza de date a DGASPC Bacău cu o astfel de calitate”, a precizat Marian Vătămănescu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău.

Incidentul în care a fost implicat băiatul a avut loc marți seara, iar polițiștii au fost anunțați de un bărbat de 49 de ani care spus că a găsit pe un drum forestier un copil dezbrăcat, în pădurea de lângă localitatea băcăuană Glăvănești.

Tânărul de 15 ani ajunsese acolo după ce, potrivit unor surse judiciare, a fost luat cu forța, dezbrăcat, băgat în portbagajul unei mașini și abandonat în pădure.

Presupușii agresori au fost identificați de polițiști, fiind vorba despre trei bărbați de 23, 24 și 39 de ani.

Surse din anchetă spun că cei trei au vrut să îi dea o lecție copilului, pentru că ar fi furat din curtea bărbatului de 39 de ani.

Polițiștii din Bacău au deschis în acest caz un dosar pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar cei trei suspecți sunt audiați.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata