Bacău: O instanţă a Tribunalului a decis contopirea pedepselor la şase ani de închisoare pentru Irina Jianu

O instanță a Tribunalul Județean Bacău a admis cererea depusă de Irina Jianu, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) în perioada guvernării Adrian Năstase, prin care aceasta cerea contopirea pedepselor cu închisoare primite în două dosare penale.

Irina Jianu fusese condamnată la patru ani de detenție în dosarul ‘Zambaccian’ și la șase ani în cel cunoscut sub numele ‘Trofeul Calității’, judecătorii băcăuani hotârând ca aceasta să execute pedeapsa cea mai mare, respectiv șase ani, fără niciun alt spor.

DNA a făcut contestație împotriva acestei decizii, care urmează a se judeca zilele următoare la Curtea de Apel Bacău.

‘Având în vedere că se aplicase o pedeapsă foarte dură, sporul nu își avea rostul. Acest lucru trebuie privit și prin prisma faptului că Adrian Năstase, care a fost beneficiarul principal în cadrul ambelor dosare, a executat o pedeapsă mult mai mică’, susține avocatul Vlad Fesan, apărătorul Irinei Jianu.

Potrivit acestuia, ,,după ce va rămâne definitivă decizia de contopire a pedepselor, va fi depusă o cerere de eliberare condiționată’ a fostei șefe de la ISC.

Irina Jianu, aflată în arest din luna iunie 2012, a împlinit vârsta de 60 de ani, și ca urmare poate beneficia de reducerea pedepsei la jumătate, putând ieși din închisoare în iunie 2015.

Ea mai trebuie, însă, să plătească o amendă de 3.750 lei, pentru o infracțiune la Legea cecului, pentru care avocatul acesteia a depus o cerere de eșalonare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata