Baidu, investitori în discuții pentru a strânge 2 miliarde de dolari pentru pornirea biotehnologiei

Gigantul tehnologic chinez Baidu (BIDU.O) este în discuții cu investitorii pentru a strânge până la 2 miliarde de dolari pe parcursul a trei ani pentru un startup de biotehnologie, care va utiliza tehnologia AI pentru a descoperi noi medicamente și pentru a diagnostica bolile, a spus o persoană cu cunoștințe directe în această privință. .

O a doua persoană a confirmat planul de pornire.

Baidu (BIDU.O) este puțin probabil să fie investitorul de control, a spus prima persoană.

Ambele surse au vorbit sub condiția anonimatului, adăugând că nu au mai multe detalii despre investiție, deoarece discuțiile erau încă în curs.

Planurile lui Baidu vin într-un moment al investițiilor sporite în sectorul sănătății de la izbucnirea pandemiei COVID-19, multe companii extinzându-se în opțiuni de diagnostic online pentru a umple golurile lăsate de spitalele supraîncărcate și supraaglomerate.

WeDoctor, susținut de Tencent (0700.HK), brațul medical Alibaba (BABA.N) și Ping An Good Doctor (1833.HK) s-au alăturat luptei pentru a dezvolta aplicații care să ofere diagnostic, rețete, rezervări de întâlniri, livrare de 1 oră de medicamente și asigurări.

Însă startupul în discuție intenționează să se concentreze mai mult pe domenii precum descoperirea și dezvoltarea medicamentelor și diagnosticarea precoce a tumorilor, prin mobilizarea puternicii tehnologii Baidu de inteligență artificială (AI), care poate efectua calcule complexe pentru a produce inovații biologice, au spus sursele.

Numele startup-ului nu a fost decis, dar Baidu a venit cu ideea încă din urmă cu șase luni, a spus una dintre surse, adăugând că fondatorul și președintele Baidu, Robin Li, a fost implicat personal în proiect.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata