Banca centrală din Singapore „studiază îndeaproape” rapoartele privind transferurile bancare suspecte

Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) a declarat marți că „studiază îndeaproape” rapoartele mass-media prin care băncile din Singapore au informat autoritățile de reglementare americane cu privire la tranzacții suspecte.

Măsura a avut loc în momentul în care băncile globale s-au confruntat luni cu un nou scandal cu privire la banii murdari, în timp ce au încercat să limiteze consecințele dintr-o memorie cache de documente care au arătat că au transferat peste 2 trilioane de dolari în fonduri suspecte în aproape două decenii.

Băncile din multe țări au fost numite în raport de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație și pe baza documentelor filtrate obținute de BuzzFeed News.

Raportul s-a bazat pe 2.100 de rapoarte de activități suspecte (SAR), care acopereau tranzacțiile între 1999 și 2017, depuse de bănci și alte firme financiare la Rețeaua de aplicare a criminalității financiare (FinCEN) a Departamentului Trezoreriei SUA.

„MAS este conștient de faptul că băncile din Singapore au fost menționate în rapoartele mass-media privind rapoartele de tranzacții suspecte depuse la FinCEN”, a declarat marți banca centrală a orașului-stat într-un e-mail.

„Deși rapoartele de tranzacții suspecte în sine nu implică faptul că tranzacțiile sunt ilicite, MAS ia astfel de rapoarte foarte în serios”, a spus acesta.

Acesta a declarat că va întreprinde „acțiuni adecvate” pe baza rezultatului analizei sale, adăugând că „cadrul de reglementare din Singapore pentru combaterea spălării banilor îndeplinește standardele internaționale stabilite de Grupul de acțiune financiară”.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata