Banca Mondială finanţează suplimentar cu 48 milioane de euro Proiectul Controlului Integrat al Poluării cu Nutrienţi din România

Consiliul Director al Băncii Mondiale a aprobat luni, 28 martie, o finanţare suplimentară pentru România în valoare de 48 milioane euro pentru Proiectul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi, care va sprijini eforturile ţării de a reduce deversarea de nutrienţi (nitrogen şi fosfor) în corpurile de apă şi de a respecta la nivel naţional cerinţele Directivei UE privind Nitraţii, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare internaţionale remis, marţi.

Această finanţare va completa proiectul sprijinit iniţial de către Bancă în valoare de 50 de milioane euro şi va fi orientată către intensificarea investiţiilor şi practicilor de management în vederea reducerii poluării cu nutrienţi din surse agricole, animale şi umane în întreaga ţară.

Aproximativ 30.000 de ferme mici vor beneficia de ajutor în ceea ce priveşte colectarea gunoiului de grajd şi a unităţilor de compostare, gestionarea gunoiului de grajd, producţia de biogaz din deşeuri de origine animală şi/sau epurarea canalizării şi apelor reziduale.

„România este înzestrată cu resurse agricole importante. Protejarea şi valorificarea acestora este intrinsec corelată cu utilizarea sustenabilă a terenului şi punerea în aplicare a practicilor de producere agricolă ecologice”, a declarat Elisabetta Capanelli, Director de ţară pentru România şi Ungaria, Banca Mondială. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata