Banca Transilvania va implementa soluţiile SAS pentru combaterea fraudelor

Cu ajutorul soluţiei SAS, în Banca Transilvania,  pentru detectarea şi prevenirea fraudelor bancare, SAS fiind lider în soluţii ‘analytics’, care au la baza tehnologii avansate şi presupun capabilităţi de inteligenţă artificială/machine learning, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

Astfel, SAS va oferi capabilităţi pentru analiză avansate de date, inteligenţă artificială (AI)/machine learning (ML) şi integrare perfectă cu o gamă largă de sisteme existente.

„Odată cu pandemia globală şi perioadele de lockdown, am observat o creştere a tentativelor de fraudă digitală la nivel mondial. Nivelul de sofisticare a acestor încercări creşte, însă Banca Transilvania se concentrează pe prevenirea fraudelor prin utilizarea tehnologiilor de top pentru a continua să furnizeze servicii impecabile şi sigure clienţilor. Suntem încrezători în parteneriatul nostru cu SAS şi vom continua să fim precursorii digitalizării pe piaţă”, spune Leontin Toderici, director general Adjunct Operaţiuni, Banca Transilvania.

Mai multe organizaţii de servicii financiare recunosc necesitatea tehnologiilor avansate care includ capabilităţi de inteligenţă artificială/machine learning pentru a identifica ameninţările emergente care se suprapun în timp real.

Totodată, SAS are capacitatea de a răspunde acestor cerinţe prin soluţiile de gestionare a fraudelor, care oferă evaluarea şi luarea deciziilor în timp real şi non-stop 24/7, pentru toate tranzacţiile, pe toate canalele de plată, prin utilizarea tehnologiei avansate AI/ML. De asemenea, oferă flexibilitate – permiţând extinderea evolutivă a prevenirii fraudei în noi segmente de date, precum şi eficienţa operaţională şi respectarea reglementărilor în vigoare.

În prezent, Banca Transilvania are peste 3 milioane de clienţi, 3 linii de business, circa 9.000 de persoane în echipă, soluţii de online banking de ultimă generaţie şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata