Băncile şi analiştii mizează pe reducerea dobânzii de intervenţie la 3 noiembrie 2009

Bancherii si analistii financiari mizeaza pe o reducerea a ratei dobânzii de politica monetara cu 0,25% la 3 noiembrie, când va avea loc prima sedinta a noului Consiliu al BNR, dar si pe o reducere a rezervei minime obligatorii la lei, pentru a atrage reducerea dobânzii.

“Eu astept de la BNR o reducere a dobânzii de interventie, pentru a da un semnal la trendul de reducere a dobânzilor, si cred ca e timpul unei reduceri la rezervele minime in lei”, a spus presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea. Radu Craciun, director investitii Eureko Pensii, a afirmat ca asteapta o reducere cu 0,25% a dobânzii de politica monetara, ca semnal pentru schimbarea perceptiei asupra stabilitatii economice din România.

“Nu ma astept la o modificare a dobânzii de interventie, dar cred ca vom asista la o reducere a rezervei minime obligatorii la lei”, a spus Sergiu Oprescu, presedinte executiv Alpha Bank. Robert Rekkers, director general Banca Transilvania, si Laszlo Diosi, director general OTP Bank, au mizat, de asemenea, pe reducerea ratei dobânzii si pe scaderea rezervei minime obligatorii la lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata