Băncile vor returna dobânzile impozitate prematur

– Veniturile din dobanzile bancare vor fi impozitate cu 16% doar pe perioada de la 1 iulie la lichidarea depozitelor. Precizarea vine dupa ce unele banci au retinut impozitul de 16% si la veniturile din dobanzi de dinainte de modificarea codului fiscal.

Bancherii au primit lamuriri chiar de la ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, dupa ce initial s-a crezut ca dobanda incasata dupa 1 iulie se impoziteaza integral. Cei care si-au inchis in perioada 1 – 7 iulie conturile de economii si li s-a retinut de catre banca impozitul de 16 la suta, vor primi banii inapoi.

Chemam pe respectivii clienti sa le dam dobanda„, a spus Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor. „Nu cred ca va descuraja romanii pentru ca impozitarea dobanzilor a mai fost in Romania. Suntem in situatia de a impozita dobanda, sper din toata inima ca intr-un termen relativ scurt sa se revina”, a completat bancherul.

Integral in Realitatea.net

Citește și
1 Comentariu
  1. Koczká spune

    Conturile de economii dragi tovarasi de la Financiarul nu sunt totuna cu conturile de depozite. Primele au caracteristicile unor conturi curente in sensul ca dobanda se calculeaza zilnic dar de obicei se capitalizeaza la sfarsitul lunii calendaristice ( asa ca onor bancile nu prea au ce sa ramburseze clientilor ). Problema e cu conturile de depozit la care dobanda se calculeaza numai la sfarsitul periodei pentru care s-a constituit depozitul si pentru care nu se ramburseaza absolut nimic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata