Bănicioiu: Cel mai ieftin cititor de card costă cinci euro, cel mai scump – 80 euro

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a reiterat miercuri că cititoarele de carduri de sănătate trebuie cumpărate de cei care furnizează servicii medicale iar prețul acestora este între cinci și 80 de euro.

„Este prevăzut foarte clar, cititoarele de carduri le cumpără toți cei care furnizează servicii medicale iar prețurile, ca să nu se mai sperie nimeni, așa cum erau în 2010, 2011 — 450 de euro, acum cititoarele de card pot fi alese, sunt pe site-ul Casei de Asigurări, sunt între cinci euro, cel mai ieftin este cinci euro — și nu cred că puteți să-mi spuneți că un furnizor de servicii medicale nu poate să-și permită achiziționarea lui — până la cel mai scump, de 80 de euro. Deci, lucrurile sunt mult mai rezonabile, sunt foarte bine explicate. Înțeleg că există reticență din partea unora care nu vor să introducem niciodată acest sistem. Îmi pare rău pentru ei, trebuie introdus sistemul”, a declarat Bănicioiu la Palatul Parlamentului după ce a participat la o dezbatere organizată de Comisia de sănătate a Camerei Deputaților.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat săptămâna trecută că de la momentul finalizării procesului de distribuire a cardurilor de sănătate, programat la sfârșitul lunii octombrie, în aproximativ trei luni va trebui să se renunțe la actualul sistem și să fie folosit doar cel bazat pe cardul de sănătate.

Distribuirea cardurilor de sănătate către populație a început pe 19 septembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata