Bănicioiu: Frecvenţa angajărilor în sistemul medical va fi cel puţin la nivelul de anul trecut

Frecvența angajărilor în sistemul medical va fi cel puțin la nivelul de anul trecut, a declarat luni ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, cu prilejul inaugurării lucrărilor de reabilitare și modernizare a policlinicii Institutului Național de Endocrinologie ‘C.I.Parhon’.

„(…) Deblocarea posturilor rămâne în continuare, cu încercarea de a ne încadra în bugetele pe care unitățile medicale le vor contracta cu casele de asigurări. În cele patru luni de deblocare de la finalul anului trecut, au fost deblocate 4.000 de posturi. Frecvența angajărilor va fi cel puțin la nivelul de anul trecut”, a dat asigurări ministrul Bănicioiu.

Potrivit acestuia, deficitul „foarte mare”de personal medical la nivel național nu poate fi acoperit „în câteva luni și nici într-un an”.

Managerul Institutului „Parhon”, Diana Păun, a semnalat faptul că există o lipsă mare de personal și în specialitatea endocrinologie.

„Ar fi cazul ca decidenții să se gândească la specialitatea noastră și să abordeze niște politici sanitare mai laxe, cel puțin în domeniul politicii de personal, de promovare a tinerilor pentru a fi fidelizați să rămână în România, să lucreze în centrele unde au fost pregătiți”, a spus managerul.

Referindu-se la acest subiect, ministrul Sănătății a precizat că știe „că există o cerere depusă chiar pentru săptămâna viitoare pentru institut”.

„Veștile sunt pozitive„, a conchis Bănicioiu, cu privire la necesarul de personal al institutului.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata