Bănicioiu: Ordinul privind introducerea celor 17 medicamente noi pentru boli oncologice şi neurologice a fost publicat

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat miercuri la începutul ședinței de guvern că ordinul privind introducerea celor 17 medicamente noi pentru tratarea bolilor oncologice și neurologice rare a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Sunt cele 17 medicamente noi folosite în boli oncologice, boli neurologice, deci leucemii și boli rare. Sunt pacienți care nu aveau altă alternativă terapeutică”, a explicat ministrul, la solicitarea premierului Victor Ponta.

Prim-ministrul i-a felicitat pe ministrul Sănătății și pe cel al Finanțelor, Ioana Petrescu, pentru felul în care au gestionat negocierile cu sindicatele din Sănătate.

„Felicitări în mod special dl ministru Bănicioiu și dna ministru Petrescu pentru modul în care ați reușit să aveți un dialog cu sindicatele din Sănătate. Lucrurile la care v-ați angajat sunt corecte și vreau să le facem, așa cum am făcut și pentru Educație ce am promis. Vă rog, în continuare, să aveți grijă să avem dialog. Oamenii au dreptate în mare parte, însă sunt lucruri pe care le putem face, lucruri pe care nu le putem face acum, dar esențial este dialogul și deschiderea pentru orice fel de măsură posibilă pentru sănătate în perioada următoare”, a afirmat premierul.

Ponta i-a cerut ministrului Sănătății să insiste în următoarele săptămâni pe lângă ministrul Bugetului, Liviu Voinea, pentru a obține mai mulți bani la rectificare pentru Sănătate.

„Trei săptămâni stați minut de minut lângă domnul Voinea, la rectificare să mai punem bani la Sănătate. Or să fie și alți colegi, dar dvs. să fiți primul lipit acolo”, i-a transmis Ponta lui Bănicioiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata