Bănicioiu: Pachetul de servicii medicale de bază trebuie să intre în vigoare în acest an

Pachetul de servicii medicale de bază trebuie să intre în vigoare în acest an, calendar asumat de România în dialogul cu instituţiile financiare internaţionale, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la o dezbatere.

„Pachetul de servicii medicale de bază trebuie să intre în vigoare în acest an. A fost și o asumare cu instituţiile internaţionale care ne monitorizează. Dezbaterea de astăzi a fost un pas înainte pentru că s-au pronunţat toţi cei implicaţi”, a afirmat Bănicioiu.

El a adăugat că, la elaborarea pachetului de servicii medicale de bază, trebuie să se ţină cont de „ceea ce este obiectiv”, dar să fie și sustenabil.

„Dacă mergeam înainte cu pachetul de bază, bulversam sistemul. Pașii pe care i-am făcut sunt foarte buni. S-a ajuns cred la o soluţie echilibrată. Mai sunt chestiuni tehnice care trebuie corectate. Am ţinut foarte mult ca acest pachet să includă partea de prevenţie. Înţeleg că este o oarecare neîncredere, dar vă rog să o spulberaţi. Pentru că este unul dintre elementele de noutate, dar care este foarte util. Încă suntem în perioada în care mai putem face completări și modificări”, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata