Banii daţi pentru locuinţele din Royal Tower s-au topit într-o groapă

Au inceput sa apara primele victime ale centrelor rezidentiale care demarasera vinzarile cind cladirile se aflau doar la stadiul de planse. Exista persoane care au achitat zeci de mii de euro si pina la urma s-au ales doar cu apartamente virtuale. Acestea si-au ales locuintele, au achitat avansul, dar sansele de a intra in posesia lor sint aproape nule, dupa cum chiar ele recunosc, informeaza Ziarul de Iasi.

Persoanele respective au dorit sa-si cumpere apartamente in cladirea Royal Tower din Copou, care, conform proiectului, urma sa aiba 20 de etaje. Dar, dezvoltatorul, firma Shiran Royal Tower SRL, a intrat la inceputul acestui an in insolventa.
Dezvoltatorul proiectului, Shiran Royal Tower, se afla in insolventa de pe data 10 februarie 2010, iar administratorul judiciar Dan Nitescu, desemnat de judecatorul sindic cu gestionarea situatiei firmei, spune ca de la intrarea societatii in incapacitate de plata nu a putut lua legatura cu reprezentantii firmei.

„Nu stiu decit putine date despre aceasta firma asa ca nu pot spune care au fost cauzele imposibilitatii de a face plati. Nu am primit niciun act de la firma si nu comunicam cu aceasta decit prin intermediul Casei de avocatura Ciurdin, Brasoveanu&Asociatii. In schimb, tot aceasta casa de avocatura a facut recurs la Curtea de Apel impotriva sentintei de intrare in insolventa, termen care se va judeca prin iulie”, a declarat Dan Nitescu.

Potrivit informatiilor existente la dosarul de insolventa a societatii Shiran Royal Tower SRL, firma inregistreaza la furnizori datorii totale de 1,76 milioane de euro. Pina in prezent, de la Shiran Royal Tower isi cer banii inapoi 12 creditori.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata