Bank of Cyprus vinde active ale companiei care deţine Hotelul Hotelul Marriott pentru 95 de milioane euro

Grupul bancar cipriot Bank of Cyprus a anunțat miercuri, 20 august, că a încheiat un acord privind vânzarea activelor sale legate de Societatea Companiilor Hoteliere Grand, o companie care deține hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel, către compania austriacă Strabag în schimbul sumei de 95 de milioane de euro, informează un comunicat de presă.

Activele cuprinse în acest acord de vânzare cuprind: o linie de credit acordată de filiala din România a băncii cipriote către societatea Societatea Companiilor Hoteliere Grand; 1,47 milioane de acțiuni emise de Societatea Companiilor Hoteliere Grand, reprezentând 35,3% din capitalul social; un acord de împrumut subordonat între un afiliat al băncii și Societatea Companiilor Hoteliere Grand.

Bank of Cyprus precizează că prețul de vânzare, de 95 de milioane de euro, ar putea fi ajustat la finalizarea acordului, care este estimată să aibă loc până la sfârșitul lui septembrie, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie. Vânzarea acestor active se încadrează în strategia grupului de a-și consolida lichiditatea.

‘Vânzarea acestor active se încadrează în strategia grupului de a se concentra pe afacerile și piețele cheie, renunțând la operațiunile care nu sunt considerate de bază’, se arată în comunicatul băncii cipriote. De asemenea, tranzacția se încadrează în strategia băncii de a-și reduce prezența în România și de a ieși în final de pe piața românească.
Fondat în 1899, Bank of Cyprus Group este instituția financiară cea mai importantă din Cipru, cu o prezență dinamică în Grecia și Rusia și operațiuni în Marea Britanie și Australia, România, Ucraina și Channel Islands.

Pe piața din România, în luna martie 2013, Marfin Bank România a preluat de la sucursala locală a Bank of Cyprus depozite în valoare totală de 77 de milioane euro și active brute de 82 de milioane euro, precum și personalul implicat în administrarea acestor contracte. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata