Bărbat reţinut după ce a pretins 100.000 de euro susţinând că are influenţă asupra unor magistraţi

Procurorii DNA l-au reţinut luni pe Dimu Polifroni pentru trafic de influenţă după ce a pretins 100.000 de euro de la patru persoane lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor magistraţi pentru pronunţarea unei soluţii favorabile.

El va fi prezentat luni Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni, în perioada iulie — octombrie 2012, Dimu Polifroni a pretins de la patru persoane (martori denunţători) suma de 100.000 euro.

„În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea dosarelor penale în care unul dintre denunţători era cercetat în stare de arest preventiv şi a promis că-i va determina pe magistraţi să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate”, se arată în comunicat.

Dimu Polifroni a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie pentru infracţiuni similare în februarie 2013.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata