Bărbat trimis în judecată pentru trafic de influenţă; a pretins 50.000 de euro pentru a interveni la magistraţi

Procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA au dispus, miercuri, 9 martie, trimiterea în judecată pentru trafic de influenţă a lui Andrean Cipu, aflat în arest preventiv.

Bărbatul este acuzat că a pretins 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi asupra cărora susţinea că are influenţă, potrivit unui comunicat al DNA .

„În perioada iulie — octombrie 2012, inculpatul Cipu Andrean a pretins de la patru persoane (martori denunţători) suma de 50.000 euro, din care a primit, la data de 6 octombrie 2012, suma de 30.000 euro. În schimbul acestei sume, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor învestiţi cu soluţionarea dosarelor penale în care unul dintre denunţători era cercetat în stare de arest preventiv şi a promis că-i va determina pe magistraţi să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate”, se precizează în comunicat.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi asiguratorie dispusă în cauză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata