Bărbatul de culoare din Wisconsin, împușcat de către polițiști, va avea nevoie de un miracol pentru a putea merge din nou

Avocații familiei bărbatului negru împușcat în spate de polițiștii din statul american Wisconsin spun că va avea nevoie de un „miracol” pentru a merge din nou.

Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, a fost împușcat de mai multe ori în timp ce deschidea ușa mașinii sale din Kenosha.

Cel puțin unul dintre gloanțe a trecut prin măduva spinării, au spus avocații.

Împușcarea lui Blake a stârnit proteste, care uneori au devenit violente. Guvernatorul Wisconsin trimite mai multe trupe ale Gărzii Naționale la Kenosha.

Ca urmare a tăierii parțiale sau complete a măduvei spinării, domnul Blake este paralizat, medicii nefiind siguri dacă va mai putea să își folosească picioarele.

„Familia lui crede în minuni, dar diagnosticul medical în acest moment este că este paralizat și, deoarece aceste gloanțe i-au rupt măduva spinării și i-au spulberat unele vertebre, va fi nevoie de un miracol pentru Jacob Blake Jr să meargă din nou, „Avocatul Ben Crump a declarat marți la o conferință de presă.

Tânărul de 29 de ani, împușcat în timp ce copiii lui mici stăteau în mașină, a fost lăsat, de asemenea, cu găuri în stomac, leziuni la braț și leziuni la rinichi și ficat.

Cea mai mare parte a colonului și intestinului subțire au trebuit să fie îndepărtate, au spus jurnaliștii.

Mama sa, Julia Jackson, a declarat în conferința de presă că fiul ei „s-a luptat pentru viața lui”, dar a spus că dacă „știa ce s-a întâmplat până acum, violența și distrugerea, ar fi fost destul de neplăcut”.

Clădirile și mașinile au fost lăsate avariate în urma protestelor împotriva împușcăturilor din oraș, de aproximativ 100.000 de oameni, pe țărmul sud-vestic al lacului Michigan.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata