Băsescu a primit în 2013 bunuri de peste 5.000 de euro; toate rămân în patrimoniul Administrației Prezidențiale

Președintele Traian Băsescu a primit anul trecut bunuri în valoare de 5.667 de euro, toate rămânând însă în patrimoniul Administrației Prezidențiale, potrivit centralizatorului privind bunurile primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acțiuni de protocol sau alte activități în legătură cu exercitarea funcției, în anul 2013.

Cel mai scump cadou îl reprezintă o machetă vapor ‘Deepwater Champion’ — Exxon Mobile și OMV Petrom, a cărei valoare este de 3.875 euro. șeful statului a primit și o machetă din lemn de trandafir a navei ‘Zheng He’ — Muzeul Maritim al Chinei, în valoare de 900 de euro.

Printre bunurile primite de Băsescu se mai află: icoană ‘Maica Domnului cu Pruncul’ (80 euro), un vas decorativ din argint, colecția ‘Spiral’, artist Chrysotheque Zolotas (47 euro), statuetă urs din porțelan alb (45 euro), desene în ramă de lemn ‘Costume de la Beqoa’ și ‘Princesse Libanaise Coiffee du Tantour’ (40 euro), plachetă Patriarhia Română — Catedrala Națională (20 euro), vas decorativ din porțelan (60 euro), plachetă Comitetul Olimpic European, cu două medalii olimpice onorifice (30 euro), farfurie metalică decorativă ‘Iraq Kahrmana’ (35 euro), plachetă aniversară ‘191 de ani de la înființarea Poliției Române’ (45 euro), pictură pe pânză ‘Avram Iancu’ (60 euro), obiect decorativ din lemn, căsuță lucrată manual — Asociația Meșterilor Populari Clujeni (40 euro), pălărie de paie — clop (20 euro).

Șeful statului a primit și câteva cărți, precum „Drum de fier prin praf de pușcă”, Paul Brașcanu, „Spre țara Făgăduinței”, Tinuța Grec, „Câte doruri sunt prin sat — poezii populare”, Maria Sterp.

Potrivit centralizatorului, valoarea de evaluare a bunurilor a fost calculată pe baza cursului de schimb euro/leu, stabilit de BNR pentru data de 31 decembrie 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata