Băsescu a vrut să-şi extragă fiica din „murdăria” Ridzi, dar a afundat-o şi mai tare

– Traian Băsescu a pus tot scandalul Ridzi pe seama unei înţelegeri murdare între politică şi presă, definind întreaga poveste ca o gravă criză morală, scrie Cotidianul.

“Mulţi miniştri au trecut pe aici în mandatul meu, dar acum este rezultatul unei crize morale. Este cea mai urâtă motivaţie a vreunei remanieri. Cazul Ridzi este doar vârful aisbergului. Opţiunea mea a fost remanierea imediată”, a spus Traian Băsescu.

.
Preşedintele a dezvăluit de asemenea că ar fi intervenit personal pentru a-şi scoate fiica din această capcană politico-mediatică:

“Pe 29 mai când am aflat că trusturile de presă au luat decizia eroică oricâte spoturi ar da partidele aflate în campanie i-am rugat pe cei responsabili de campania fiicei mele să oprească orice clip electoral. Acest tip de înţelegeri trebuie să înceteze.
Ele sunt mai toxice şi mai imorale decât multe dintre actele ilegale care s-au petrecut în România în ultimii 20 de ani”.

Şeful statului a explicat şi cum ar funcţiona mecanismul de care a vorbit:

“Dintr-o dată, televiziunile comerciale anunţau că difuzează gratuit clipurile candidaţilor la europarlamentare. Noi spunem că nu vă luăm banii şi voi plătiţi cu banii neînregistraţi direct la noi. Sigur că domnii Vântu şi Voiculescu nu se transformaseră brusc în samariteni. Era expresia înţelegerii murdare între politic şi două trusturi de presă”.

Din ceea ce spune şeful statului rezultă că fiica sa a „beneficiat” de avantajele „murdăriei Ridzi” timp de trei săptămâni de campanie electorală (adică până pe 29 mai, când s-a „luminat” Băsescu şi a oprit clipurile electorale). Cu alte cuvinte, preşedintele României a confirmat faptul că  „grosul” imaginii EBA pentru europarlamentare a fost clădit pe bani publici.


Citește și
1 Comentariu
  1. Analfabet spune

    Cam de unde reiese concluzia de la sfarsitul articolului? Nu are logica ce scrieti. Nu vad nicio legatura intre Ridzi si Elena Basescu. Poate doar de prietenie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata