Băsescu către Boc: Înţeleg că pot să ţin secret apartamentul din Mihăileanu?

Premierul Emil Boc i-a prezentat luni (26 aprilie 2010) preşedintelui Traian Băsescu, modul în care ar urma să funcţioneze Agenţia Naţională de Integritate, conform proiectului Guvernului, iar şeful statului a întrebat în glumă dacă acest lucru presupune că poată să ţină secret apartamentul din Mihăileanu.

Emil Boc a declarat că decizia Curţii Constituţionale „a pus România în dificultate”, dar a apreciat că Guvernul a găsit o soluţie în baza căreia să fie asigurată transparenţa în ce priveşte dobândirea averilor de către demnitari, să existe o Agenţie Naţional de Integritate şi să fie respectată decizia Curţii Constituţionale.

Premierul a mai spus că, în baza acestei propuneri, ANI ar urma să se ocupe de verificarea averii demnitarilor, care vor completa declaraţii ce urmează să fie supuse controlului public. Emil Boc a menţionat că declaraţia va cuprinde bunurile demnitarilor, fără a indica însă adresa exactă a locuinţei sau imobilului. „Deci înţeleg că pot să ţin secret apartamentul din Mihăileanu”, a întrebat Traian Băsescu râzând.

„Se va şti că aveţi un apartament în Bucureşti. Adresa exactă nu va fi în declaraţia publică, ci într-o declaraţie care va fi confidenţială şi va fi depozitată şi analizată de ANI”, a spus Emil Boc. Premierul a mai spus că declaraţia va include numărul conturilor şi suma totală deţinute de un demnitar, fără a se specifica însă la ce bănci au fost create.
Emil Boc s-a declarat încrezător că şi partidele de opoziţie, PSD şi PNL, vor vota în Parlament proiectul de lege iniţiat de Guvern, pentru funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata