Băsescu: Chiţoiu minte cu privire la OUG privind ASF

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, 11 martie, că fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a spus ”câteva minciuni” cu privire la OUG referitoare la funcţionarea şi organizarea ASF.

„Cu privire la această ordonanţă de urgenţă, astăzi, domnul Chiţoiu, în Parlament, a spus câteva minciuni, care au părut a fi o justificare. Domnul Chiţoiu minte! El a avut sesizări nu de la FMI sau de la alte instituţii, care s-au manifestat într-adevăr şi au avut exigente de modificare a legislaţiei de funcţionare a ASF-ului, dar legea iniţială de funcţionare a ASF-ului a fost retrimisă de mine în Parlament exact din cauza modificărilor care, ulterior, au venit şi din partea FMI; adică probleme legate de vechime şi, în sesizarea în care eu am făcut-o către Parlament, se cereau 10 ani vechime, nu au acceptat, au rămas la 7 ani şi, abia când au avut nevoie să elimine pe cineva de acolo, au introdus 9 ani. Iar premierul cu certitudine ştie despre ce este vorba”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a explicat că în cererea de reexaminare a legii de funcţionare a ASF a semnalat şi chestiunile de incompatibilităţi.

„Domnii parlamentari au respins atunci sesizarea mea, şi pe vechime, şi pe incompatibilităţi. În schimb, în Ordonanţa de Urgenţă se face referire la incompatibilităţi, dar se emite o singură categorie, care era menţionată atât de mine cât şi de FMI, şi anume, să nu fie rude ale parlamentarilor sau parlamentari. Și exact domnul Ruşanu, care era parlamentar, şi tot soiul de rude ale parlamentarilor sunt în ASF. Această observaţie a fost eliminată din OUG 94/2013″, a adăugat preşedintele Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata