Băsescu: Cristian Diaconescu are CV-ul perfect pentru a fi preşedinte

Președintele Traian Băsescu a afirmat, joi, că președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, ”are CV-ul perfect pentru a fi președinte” al României.

„Cristian Diaconescu are CV-ul perfect pentru a fi președinte. A fost ministru de Externe, a fost ministru al Justiției și este un om cu un vast portofoliu de relații internaționale, urmare a funcției de ministru de Externe. El a fost secretar de stat în Ministerul de Externe, deci e un externist sadea, poate prea externist. (…) Cristian Diaconescu a pus și el o cărămidă la ce înseamnă justiția de astăzi, a fost un ministru care nu s-a angajat cu justiția în jocuri politice. Singur nu a putut să curețe justiția de vechile figuri pe care nu le mai repet acum, cu care s-a luptat oarecum doamna Macovei fără succes, cu care m-am luptat eu în continuare cu mai mult sau mai puțin succes, dar acum nu mai sunt în sistem”, a declarat Băsescu la Adevărul.ro.

El a spus că Diaconescu a renunțat la PSD atunci când nu a mai găsit soluțiile de care avea nevoie în acest partid. Totodată, el la—caracterizat pe fostul consilier prezidențial ”o persoană onestă”.

„Avem 3.000 de magistrați noi în sistem, eu am semnat 3.000 de decrete de numire în magistratură, judecători și procurori, dintr-un total de 4.200. Avem un corp judecătoresc și de procurori foarte tânăr și cu curaj. Cristian Diaconescu are și el o cărămidă și, ca ministru al Justiției în Guvernul PSD, a fost un om onest, nu putem spune că s-a amestecat în mizerii. Când nu și-a mai găsit soluțiile în PSD, s-a dus în altă parte, dar poate chiar acesta este unul din avantajele lui, sunt electori ai PSD-ului care se pot gândi la un om onest”, a mai spus Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata