Băsescu, critici la adresa lui Tăriceanu: ”Campiona al trădărilor” și ”proaspăt văruit în opozant”

Traian Băsescu l-a criticat, duminică, pe liderul ALDE, Călin Poepescu Tăriceanu pentru cerința acestuia ca PMP să nu fie acceptat în guvernul Orban, catalogându-l drept ”mânat de ură și aroganță”, ”campiona al trădărilor” și ”proaspăt văruit în opozant”.

„Mânat de ură şi aroganţă «marele campion» al trădărilor, Tăriceanu, proaspăt văruit în opozant vrea eliminarea PMP din orice variantă de participare la guvernare, ca şi cum PMP ar fi fost până acum servitor prin curtea PSD şi nu ALDE cu uşierul şef Tăriceanu . Şi ca argument suprem al poziţiei sale, fostul manechin foloseşte acuzaţiile aduse mie de Consiliului CNSAS majoritar PSD”, a scris Traian Băsescu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

În continuarea postării, fostul președinte al României l-a acuzat pe Călin Popescu-Tăriceanu că tergiversează acțiunile justiției în ceea ce-l privește.

„Iar dacă discută despre justiţie, hai să vedem: Eu sunt acuzat de CNSAS şi am un proces civil care va fi judecat în final la ICCJ (am pierdut la Curtea de Apel şi fac recurs) .Tăriceanu ,este acuzat de DNA pentru fraude şi nu va fi judecat de nimeni. Eu m-am prezentat în instanţă de la prima citaţie ,fără a încerca să tergiversez procesul . Tăriceanu a tergiversat aproape un an analiza dosarului său în Comisia Juridică a Senatului. Eu m-am prezentat în faţa judecătorilor fără nici un fel de amânare .Tăriceanu, «adevărat bărbat», s-a ascuns în spatele majorităţii PSD din Senat care prin vot a respins începerea urmăririi penale”, a mai completat Băsescu.

De asemenea, Băsescu a mai precizat că din cauza acestor tergiversări, vor plana mereu suspiciuni asupra integrității lui Tăriceanu.

„Tăricene, mai citeşte o dată postarea şi vezi diferenţa dintre noi în privinţa justiţiei. Asta te va lămuri de ce eu am câştigat de câte două ori Primăria Capitalei şi Palatul Cotroceni, iar tu ai trăit în politică numai din trădarea partenerilor politici, ca să primeşti câte ceva de la cei pentru care ai trădat. Şi un sfat : când vei merge cu basca în mână la PNL să-ţi negociezi preţul trădării, intră în sediul central din Modrogan pe uşa din spate. Acolo, la intrare, se află o tavă cu ciolane pentru potăi de pripas. Ia-ţi şi tu unul. Iar dacă la plecare ieşi tot pe uşa din spate, mai ia unul că nu le numără nimeni”, a conchis fostul președinte al României.

Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat, săptămâna trecută, dezaprobarea în privința unei eventuale guvernări PNL-PMP, motivând că nu i se pare normal ca la 30 de ani de la căderea comunismului să existe „turnători” ai Securității în Guvern. Acesta a precizat că nici UDMR nu aprobă această formulă de guvernare. Liderul ALDE l-a ironizat atunci pe Traian Băsescu, adresându-i-se cu numele conspirativ „Petrov”.

Magistrații Curții de Apel București au admis acțiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) și au constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte al României Traian Băsescu.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, studiată de MEDIAFAX, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

Traian Băsescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că va contesta decizia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata