Băsescu: Dacă ANAF vrea să fie corect trebuie să publice şi lista datoriilor statului

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că dacă ANAF vrea să fie corect trebuie să publice şi lista datoriilor statului faţă de firme şi persoane fizice.

”Aşa ar fi corect. 1. ANAF a publicat lista firmelor care au datorii la stat. Este corect. 2. Urmează să fie publicată lista persoanelor fizice care au datorii la stat. Este corect . 3. Dacă ANAF vrea să fie corect până la capăt, trebuie să publice şi lista datoriilor statului faţă de firme şi persoane fizice (ex: datorii la rambursări TVA, neachitarea subvenţiilor pentru agricultori, procese pierdute de stat cu firme româneşti, procese pierdute de stat cu privire la drepturi salariale sau despăgubiri pentru condamnări la CEDO, rambursări stabilite de instanţe cu privire la încasarea abuzivă a taxei de mediu achitată de posesorii de autoturisme etc, etc). Aşa ar fi corect”, a scris Băsescu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat, la 11 mai, lista cu micii datornici la bugetul general consolidat, din care reiese că 144.829 de contribuabili mici şi instituţii publice aveau restanţe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, suma totală a datoriilor fiind de 77,11 miliarde de lei, din care 81% (62,46 miliarde de lei) reprezintă arierate nerecuperabile.

European Food, Complexul Energetic Hunedoara şi Societatea Română de Televiziune sunt cei mai mari datornici la bugetul de stat, potrivit datelor publicate, pe 3 mai, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Potrivit ANAF, 186 de mari contribuabili, cu restanţe de peste 100.000 lei, înregistrează obligaţii fiscale totale de 2,60 miliarde de lei, din care 1,92 miliarde de lei obligaţii de plată principale şi 684 milioane de lei obligaţii accesorii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata