Băsescu, despre partide: O bandă de ticăloși. Au dat jos guvernul, iar acum au trecut la șantaj

Traian Băsescu a afirmat, joi, că partidele care au dat jos guvernul alături de PNL, iar acum au trecut la șantaj sunt doar „o bandă de ticăloși”. Fostul președinte a adăugat că e inadmisibil faptul că șeful statului nu a venit cu un plan după dărâmarea Guvernului Dăncilă.

„Îmi pare o bandă de ticăloși. Oamenii ăștia au fost împreună solidari cu PNL, cu Iohannis, la căderea guvernului Dăncilă. Toată lumea a înțeles și ei lăsau să se înțeleagă că vor merge până la capăt în această formulă pentru a instala un nou guvern. Ei s-au limitat acum doar la dărâmarea guvernului Dăncilă, apoi au început să facă ce știu ei cel mai bine, șantaj. Aici mă refer și la Hunor de la UDMR. Ponta îmi pare și el extrem de interesat de rămânerea într-un balans, într-o criză politică. Luăm și motivele pentru care au participat la căderea guvernului Dăncilă. Pe Ponta l-a interesat o formulă în care să poată să prindă sub autoritatea lui și PSD-ul, nu numai Pro România. Se pare că până acum nu i-a ieșit, dar îi va ieși până la urmă. Foarte probabil, la un moment dat, vor înțelege că trebuie să revină la un singur partid”, a spus Băsescu, la Realitatea TV.

Fostul șef de stat a adăugat că Victor Ponta a vrut să dețină și PSD.

„Ponta o avea parlamentari, dar are nevoie și de strcutura teritorială pe care îl are PSD. Ponta și-a făcut treaba, iar acum îl șantajează pe Orban. tăriceanu nu mai vorbim. Supărat că nu îl desemnează la prezidențiale a plecat din coaliția cu PSD, iar acum are în spate toată gruparea aia de lipitori politice, care au trăit numai din funcții și tot timpul s-a lipit de cineva care să îi ducă în Parlament. Un guvern Orban pare a nu fi ceea ce își dorește exact Tăriceanu. Sunt niște oameni care au avut interese ale partidelor, care astăzi nu se gândesc o clipă la interesul țării. Nu au nicio treabă cu instalarea unui nou guvern. Încă suntem într-o perioadă rezonabilă”, a subliniat Băsescu.

El a spus că e inadminisibil că PNL și Klaus Iohannis nu au venit cu un plan după dărâmarea guvernului.

„Pentru mine semnul prost, rău, a fost în momentul în care după prima rundă de consultări președintele nu a desemnat premierul. A mai lăsat de vineri până marți, ceea ce m-a făcut să mă gândesc că nu ar exista un plan Constat că deși au fost promotorii lansării moțiunii de cenzură reușite nu au avut un plan care să îl ducă până la capăt. Nu poți lucra așa.Ca președinte, mi se pare inadmisibil că nu a avut planul până la capăt. Planul meu ar fi fost să dau jos guvernul după alegerile prezidențiale”, a conchis Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata