Băsescu despre Ponta: Acuzaţia de conflict de interese mi se pare o exagerare

Acuzația de conflict de interese adusă de procurori premierului Victor Ponta este o exagerare, a afirmat vineri fostul președinte Traian Băsescu.

„Nu sunt de acord cu abordarea procurorilor referitoare la conflictul de interese. Ca răsplată pentru afacerile din 2007-2008 să creezi conflictul de interese mi se pare o exagerare. Cel puțin în diagnosticul penal pus de conflict de interese. Pentru că au avut niște afaceri în 2007-2008 … Nu mi se pare că se poate poate forța atât de mult definiția conflictului de interese încât să ceri ridicarea imunității unui premier. Părerea mea este că nu va rezista într-o instanță o astfel de acuzație. Eu cred că este corect să fie anchetați. Eu însumi am ridicat problema Ponta-Șova-Turceni (…) Pe mine mă îngrijorează puțin ușurința cu care poți să faci să cadă un guvern. Forțezi o acuzație de conflict de interese, după care toată clasa politică cere demisia”, a afirmat Băsescu la Gândul live.

El consideră că pentru celelalte acuzații Ponta „trebuia să demisioneze automat”.

„Dar asta, cu conflictul de interese, mi se pare forțat. În instanță această acuzație ar putea să cadă pentru că nu știa Ponta în 2007-2008 și nici Șova, că în 2012 ar putea să-l numească ministru. (…) Dacă aș fi fost prim-ministru, la momentul în care s-a formulat această acuzație, aș fi demisionat demisionat imediat și aș fi zis: ‘Hai în instanță!’. Cred că a greșit aici, pentru cariera lui, pentru partid și pentru credibilitatea Guvernului (…) Cred că Victor Ponta va pierde Guvernul, iar dacă va avea dosare consistente nu cred că acesta cu conflictul de interese va fi (n.r. printre ele)”, a declarat Traian Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata