Băsescu: „Disponibilizarea a 74.000 de bugetari este insuficientă”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, la televiziunea publică, că sunt deja acte normative emise pentru disponibilizarea a 74.000 de oameni din sectorul bugetar, adăugând că acest număr nu va fi însă de ajuns pentru reformarea aparatului de stat.

„Acum sunt acte normative emise pentru disponibilizarea a 74.000 de oameni din sectorul bugetar, din cei 1,35 milioane. Este de urmărit punerea în aplicare a acestor acte normative şi vreau să vă spun public că nu este suficient. Nu este suficient, în opinia mea. N-are decât să spună FMI ce vrea. Noi, până nu flexibilizăm aparatul de stat… şi nu voi considera că reforma aparatului de stat a fost realizată cu disponibilizarea a 74.000 de oameni’, a spus şeful statului.

Întrebat care sunt măsurile luate în calcul pentru ajutorarea acestor oameni care vor fi disponibilizaţi, preşedintele Traian Băsescu a amintit de existenţa sumei de 3,2 miliarde de euro din fonduri europene pentru reorientarea şi recalificarea forţei de muncă.

‘Aceşti oameni pot să dobândească şi alte calificări, plătite din bani europeni, în aşa fel încât să-şi găsească mai uşor un loc de muncă pe piaţa forţei de muncă. (…) Şi vreau să le transmit şi un mesaj şi lor şi liderilor sindicali, cei care îi reprezintă cu veselie la televizor: Sunt primii responsabili de neatragerea fondurilor europene.

De regulă, tot jocul se face – miniştrii sunt vinovaţi. Vin liderii sindicali şi spun să nu se facă disponibilizări. Au responsabilitate politică, nu ministrul face proiectul, ci ei”, a subliniat preşedintele Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata