Băsescu: E clar că trebuie făcute modificari ale acordului cu FMI

Presedintele Traian Basescu a declarat luni (26-X-2009) ca ar trebui facute anumite modificari ale acordului cu Fondul Monetar International deoarece România nu va putea indeplini toate obligatiile asumate pâna la 31 decembrie.

“Avem o vizita a Fondului Monetar International si am facut eforturi mari ca aceasta revizuire a acordului cu Fondul sa se faca. În primul rând, trebuie constatat daca România si-a indeplinit obligatiile asumate pe primele 3 trimestre pentru a se elibera transele de imprumut pentru luna decembrie si, in acelasi timp, trebuie facuta revizuirea acordului pentru anul 2010.

Pentru ca pe data de 15 decembrie este sedinta board-ului in care se pot aproba revizuiri ale acordului si este clar ca trebuie facute anumite modificari, pentru ca România nu va putea indeplini toate obligatiile asumate pâna la 31 decembrie”, a precizat seful statului.

El a adaugat ca mentinerea instabilitatii politice se apropie de un act de tradare a interesului national, in conditiile in care votul in plen asupra Cabinetului Croitoru ar urma sa aiba loc miercurea viitoare. “Instabilitatea coboara foarte mult credibilitatea României”, a sustinut presedintele.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata