Băsescu: Mă îmbrac cum vreau; În Constituţie nu spune cum se îmbracă preşedintele

Președintele Traian Băsescu a afirmat, referitor la faptul că a purtat un tricou cu PMP, că se îmbracă cum vrea și că nu-i spune premierul Victor Ponta ce să poarte, motivând că Legea fundamentală nu spune cu ce trebuie să se îmbrace șeful statului.

Șeful statului a spus duminică, la B1 Tv, că aluziile premierului Victor Ponta cu privire la pușcăria se doresc a fi o amenințare, arătând că nu-l sperie vorbele unui „politruc”.

„Hai să nu-și piardă vremea. Aia cu pușcăria, ce să-i spun. (…) Cred că vrea să fie și o amenințare, dar omul acesta nu înțelege că la mine, cu frica în politică, este mai greu. Pe mine au căzut valuri de 16 metri în mare, am luat foc cu navele. Ce să mă sperie vorbele unui politruc. Pentru mine limita curajului nu este acolo unde este a lui Ponta care se urcă într-o barcă gonflabilă să-l tragă jandarmii să nu se ude la picioare. Pe mine au căzut valuri de 16 metri, omule! Aceasta este diferența între mine și el. Eu am trecut cu nava prin foc”, a declarat președintele Băsescu, arătând că a câștigat procesul la Tribunalul maritim în acest caz.

El a ținut să precizeze că, „înainte să se hotărască pentru a nu face o prostiuță juridică”, recomandă oricui, și lui Dan Voiculescu și lui Victor Ponta, să ia avizul consultativ numărul 1 din 5 aprilie 2007.

Șeful statului a indicat că, potrivit acestui document, CCR a constatat că atitudinea și opiniile imputate președintelui României nu pot fi caracterizate ca încălcări ale Constituției în condițiile în care referitor la relația președintelui cu partidele politice, articolul 84 din Legea fundamentală prevede că acesta nu poate fi membru al unui partid politic, dar nu i se interzice să păstreze legături cu partidul care l-a susținut în alegeri sau cu alte partide politice.

El a subliniat că mai sunt considerații care arată că președintele poate avea opțiuni.

„Eu nu pot fi membru unui partid, dar cum își imaginează cineva că președintele trebuie să stea izolat la Cotroceni”, a spus președintele Băsescu.

Șeful statului a precizat că se îmbracă cum vrea, motivând că în Constituție nu se spune cum ar trebui să se îmbrace președintele.

„Dacă pe tricoul meu scrie: Votez Mișcarea Populară, aia scrie. De unde până unde îmi spune Ponta cum să mă îmbrac? Nu vă dați seama că suntem în zona absurdului! (…) În Constituție nu spune cum se îmbracă președintele. Este ridicol”, a spus președintele Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că prin acest subiect premierul Victor Ponta abia reușește să-l bage în campanie.

„Vedeți câtă demagogie și lipsă de logică! Ba ne paște războiul, după declarațiile lui, iar la câteva minute sau la o zi zice păi să suspendăm președintele. Ponta, când ești serios? Cum poți să spui că pe de-o parte ne paște războiul și pe de altă parte să te gândești să suspenzi comandantul armatei pentru că a îmbrăcat un tricou?”, a afirmat el.

Șeful statului a susținut că PMP este singurul partid care și-a asumat susținerea justiției și continuarea proceselor de modernizare a țării și că va vota această formațiune politică.

El a mai precizat că pe plajă se îmbracă cum vrea.

„Eram pe plajă la Neptun cu un grup mai mare de politicieni și cu soția. Acum să o suspende și pe soția mea din funcția de soție că avem 39 de ani de căsnicie și poate realizează și el ce prostii spune”, a spus Băsescu.

Șeful statului a mai spus că premierul Victor Ponta este deranjat de potențialul de creștere al PMP.

„Eu îi promit că în 2016 acest partid îl scoate de la guvernare, la alegerile legislative”, a afirmat Băsescu, adăugând că obiectivul său, după ce își termină mandatul de președinte, este să fie un bun consultant pentru PMP.

Cu privire la o petiție de suspendare a sa din funcție, care ar urma fie înaintată CCR și Parlamentului ca urmare a faptului că a purtat tricoul cu PMP, președintele Băsescu a spus că este o „glumă voiculesciană”.

„Sper ca Parlamentul să-mi spună și cum să mă îmbrac și cum să mă îmbrac în zi de sărbătoare și, dacă îmi spune cum să mă îmbrac, vedem noi ce facem dar viitorul președinte va avea viață grea dacă trebuie să-i dea Parlamentul ținuta, când cu trening, când tricou cu floricele, cu măr, fără măr. (…) Și corpul de control premierul să-l trimită pe plajă la Neptun să vadă cum m-am îmbrăcat eu, pe plajă, la Neptun, cu tricoul de la PMP. (…) Cred că este o glumă voiculesciană pe care, probabil, o va prelua prim-ministrul Ponta, știu eu dacă o preia și Crin Antonescu, vedem, dar sunt de-ale lui Voiculescu”, a afirmat Băsescu.

El a precizat că inițiatorul suspendării sale din funcție, în 2012, a fost Dan Voiculescu, iar „subordonații Crin și Ponta au executat”.

„Cert este că amândoi au fost de acord cu comanda din nevoia de imagine, pentru că nu cred că, nici Crin Antonescu și nici Ponta nu au avantaje materiale de pe urma lui Voiculescu, dar, în mod cert, amândurora le-a fost frică să nu fie atacați de puternicul trust de presă pe care îl are Voiculescu”, a spus șeful statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata