Băsescu: Nu am avut cu fratele meu vreo discuţie cu privire la sprijinirea lui Sandu Anghel în procese

Președintele Traian Băsescu a declarat joi că nu a avut o discuție cu fratele său, Mircea Băsescu, cu privire la sprijinirea lui Anghel Sandu în ce privește procesele acestuia.

„Aș vrea să vă precizez că niciodată nu am avut cu fratele meu, Mircea Băsescu, vreo discuție cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a a făcut apel la orice polițist, procuror și judecător care a fost implicat în cazul condamnării lui Anghel Sandu să facă public dacă a existat vreo intervenție a sa „pe această scară a justiției”.

„Proba că nu a existat o astfel de intervenție este chiar condamnarea (n.r. lui Anghel Sandu)”, a spus președintele Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a dat asigurări că nu va face niciun fel de intervenție la nicio instituție a statului pentru a-l proteja pe fratele său, Mircea Băsescu, arătând că în cazul în care acesta a săvârșit ceva ilegal va trebui să răspundă în fața legii.
„Este major, este responsabil pentru faptele lui și dacă a săvârșit ceva ilegal va trebui să răspundă ca orice cetățean al României în fața legii. Eu nu-l acuz, dacă îl va acuza cineva aceasta va fi justiția. Lucrul pe care îl acuz deocamdată este anturajul în care a intrat”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.
El a dat asigurări că între nevoia de consolidare a justiției și reflexul firesc de a-și apăra fratele alege consolidarea justiției

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a formulat o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu pentru trafic de influență, înșelăciune și inducerea în eroare a organelor judiciare în legatură cu dosarul în care el este acuzat de șantaj.

Avocatul acestuia, Pavel Abraham, a depus pe 13 iunie noi probe la dosar, audio și video, care l-ar incrimina pe Mircea Băsescu, acesta fiind acuzat de familia interlopului că ar fi primit sute de mii de euro ca să intervină pentru eliberarea din arest a lui Bercea Mondial.

Fiica și ginerele lui Bercea Mondial sunt cercetați de procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanța după ce, la sfârșitul lunii mai, au fost prinși în flagrant în timp ce-l șantajau pe Mircea Băsescu, amenințându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupție dacă nu le va da suma de 280.000 de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica cel vechi spune

    Oare cine il mai crede?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata