Băsescu: Nu coordonez acţiunile DNA şi nici nu le pot anticipa

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seară, la Realitatea TV, referindu-se la acţiunile procurorilor anticorupţie din ultima perioadă, că nu le coordonează şi nici nu le poate anticipa.

‘Nu ştiu. Credeţi-mă că nu le coordonez şi nici nu le pot anticipa’, a spus şefului statului, răspunzând unei întrebări a moderatorului.
Traian Băsescu a arătat că anchetele procurorilor nu sunt politice, exemplificând prin faptul că au existat acţiuni similare ale procurorilor care au vizat oameni din administraţia PDL, chiar în timpul guvernării democrat-liberale. ‘Aduceţi-vă aminte când a fost perioada când luau numai oameni din administraţia locală ai PDL-ului când era PDL la guvernare. Sunt realităţi. Să cerem procurorilor să facem un mix politic, cum, procentual? Procurorul îşi vede de treaba lui. Ți-a venit timpul, te-a luat’, a spus el.

Referindu-se la ancheta care îl vizează pe primarul de la Constanţa, Radu Mazăre, preşedintele a afirmat că, deşi problemele din acel oraş erau cunoscute de multă vreme, aceasta a fost demarată mai târziu, pentru că faptele trebuie probate. ‘Pentru că lucrurile nu se pot proba foarte uşor. Degeaba le ştii şi ştim toţi. În Constanţa nu mişcă nimic fără aprobarea a doi oameni: că-i Mazăre, că e Nicuşor Constantinescu, depinde pe ce palier. Una este să ştii, alta să poţi proba. Procurorii nu declanşează operaţiuni de a chema, de a învinui până nu au nişte probe. La Mazăre probabil nu a fost aşa de uşor să ia urma banilor. (…) Eu cred că la nivelul de control, ca să nu spun de mafiotism introdus de Nicuşor Constantinescu şi Mazăre în Constanţa, nici nu va fi posibil să li se demonstreze toate fraudele. Le va fi suficientă una demonstrată şi asta e viaţa’, a spus şeful statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata