Băsescu: Premierul trebuie să scape repede de miniştrii Curaj şi Tobă pentru a salva credibilitatea Guvernului

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, consideră că, prin măsurile luate, ministrul Educaţiei apără interesele celor care şi-au dobândit doctoratele prin plagiat şi i-a solicitat premierului Dacian Cioloş să-i demită pe Adrian Curaj, dar şi pe ministrul de Interne, Petre Tobă, pentru a salva credibilitatea Executivului.

„Am discutat curajoasele măsuri ale ministrului Curaj de a îngropa povestea doctoratelor fraudate. Ceea ce domnul ministru Curaj face nu este decât să apere interesele celor care au dobândit doctoratele fără a fi avut contribuţii, ci doar au plagiat. În schimb le-au folosit pentru a ajunge profesori universitari, pentru a lua 15% mai mult la salarii, pentru a se poziţiona social într-o categorie pentru care nu au merite. Doctorii sunt, în general, oameni de ştiinţă. Clasa politică, Parchetele, structurile militarizate s-au umplut de doctori şi nu am văzut nicio idee nouă rezultată din aceste doctorate, idee care să contribuie la progresul domeniului. Este şi greu când îţi plagiezi doctoratul”, a afirmat preşedintele MP, marţi, într-o conferinţă de presă.

Băsescu a adăugat că în spaţiul public se vorbesc foarte multe despre faptul că, prin respectivele măsuri, ministrul Educaţiei ar dori să-l acopere pe actualul ministru de Interne, Petre Tobă.

„Nu numai pe Tobă îl acoperă, ci acoperă, scuzaţi-mi expresia, o turmă de impostori care, după ce şi-au dobândit averi, vor să dobândească şi nobleţe ştiinţifică, nobleţe universitară. (…) Impostori de care România trebuie să scape din viaţa ştiinţifică. De la domnul ministru Curaj, la domnul ministru Tobă, la domnul profesor Dîncu, la domnul x, y, z. Am un tabel care arată câţi doctoranzi sunt acum la Academia Naţională de Informaţii. Impostura se manifestă pe toate palierele. Să ştiţi că sunt şi oameni din presă şi din politică„, a declarat preşedintele MP.

Băsescu a adăugat că premierul Cioloş trebuie să scape de miniştrii Curaj şi Tobă pentru a salva credibilitatea Guvernului.

„Cred că domnul Cioloş, pentru a salva credibilitatea Guvernului, trebuie să scape repede de doi impostori din Guvern, domnul ministru Curaj şi domnul ministru Tobă. Aceşti oameni trebuie să iasă repede din Guvern, dacă Guvernul e de tehnocraţi şi nu un Guvern special, aşa, sub acoperire”, a afirmat preşedintele Mişcării Populare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata