Băsescu: Reducerea CAS este de dorit dacă sunt identificate clar sursele bugetare de compensare

Președintele Traian Băsescu a reiterat joi, 17 iulie,  în timpul consultărilor cu reprezentanții mediului de afaceri din România faptul că este un susținător al reducerii fiscalității în România și că reducerea CAS este una de dorit dacă sunt identificate în mod clar sursele bugetare de compensare.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale remis joi , șeful statului a împărtășit îngrijorările pe care le are cu privire la sustenabilitatea acestei măsuri în perioada 2015 — 2017, în condițiile în care legea prin care ar urma să fie introdusă măsura de reducere a CAS nu este însoțită de o fundamentare temeinică a surselor bugetare de compensare, fondul de pensii înregistrează deja un deficit structural semnificativ iar România trebuie să își respecte angajamentele luate la nivel european cu privire la atingerea țintei de deficit structural pentru anul 2015.

La întâlnire au participat din partea mediului de afaceri Steven van Groningen, membru al boardului Consiliului Investitorilor Străini, Valeriu Nistor, președintele Camerei de Comerț Româno-Americane (AmCham), Angela Roșca, membru al Consiliului Investitorilor Străini, Radu Merica, președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, și Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România.

După discuții, președintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a declarat că reprezentanții mediului de afaceri sunt de acord, în principiu, cu reducerea CAS. Steven van Groningen a adăugat însă că există un risc real ca bugetul să nu respecte limitele impuse și că oamenii de afaceri împărtășesc aceleași idei cu șeful statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata