Băsescu: Spun cu conştiinţa împăcată că arhivele SRI şi SIE au fost predate integral

Președintele Traian Băsescu a declarat vineri, 9 mai, că nu poate să-și asume posibila lipsă a unor documente din arhiva fostei Securități care ar fi dispărut până în 2004, însă a dat asigurări că arhivele SRI și SIE au fost predate integral.

„Trebuie să spun că nu pot să îmi asum dacă din arhivă ar lipsi eventual documente care au dispărut până la începerea mandatului meu, în decembrie 2004, dar vă asigur că astăzi pot să spun cu conștiința împăcată că arhiva SRI s-a predat integral, arhiva SIE, care a culminat cu Dunărea Operativă, a fost de asemenea predată integral, și acestea sunt lucruri cu care eu nu am venit în cap la început de mandat, dar, în discuțiile pe care le-am avut la începutul primului mandat, intelectualitatea mi-a pus în față aceste două probleme, pe care am încercat să le rezolv și, zic eu, le-am rezolvat la un nivel acceptabil”, a spus șeful statului, la ceremonia de decorare a unor personalități.

El a subliniat că raportul cu privire la condamnarea comunismului nu a fost făcut de el și că el și l-a însușit.

„Este tot rodul muncii unor intelectuali, unor oameni obișnuiți să descifreze documente și să tragă concluzii despre semnificația lor”, a adăugat șeful statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata