Băsescu: Vă garantez că pensiile şi salariile vor fi plătite integral

21

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi (5 noiembrie 2009), intr-un interviu acordat postului Realitatea FM, ca in lunile noiembrie si decembrie pens iile si salariile vor fi platite integral.

“Eu va garantez ca si in noiembrie si in decembrie sa vor plati si pensiile si salariile. Fac o mentiune insa, nu din banii de la FMI, daca nu va veni transa din decembrie, ci vom imprumuta de pe piata interna, ceea ce inseamna costuri mai mari. (…) Salariile si pensiile românilor se vor plati integral”, a declarat presedintele.
Basescu a mai apreciat ca nu reprezinta o solutie redirectionarea banilor destinati investitiilor, subliniind ca sumele respective reprezinta si salarii ale celor care muncesc in domeniile respective.

“Daca nu vin banii de la FMI, statul se poate imprumuta de pe piata interna, de unde am si inceput sa imprumutam, pentru ca deja avem o intârziere de o luna in primirea banilor. Trebuia sa vina prima transa de la FMI in noiembrie. Nu a venit, imprumutam de pe piata interna. Sigur, mai scump decât de la FMI”, a mai spus seful statului.
Basescu a adaugat ca in cursul zilei va promulga legea referitoare la reducerea numarului de agentii, care va presupune diminuarea numarului de salariati cu remuneratii speciale, dar si legea salarizarii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata