Băsescu: Vă garantez că pensiile şi salariile vor fi plătite integral

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi (5 noiembrie 2009), intr-un interviu acordat postului Realitatea FM, ca in lunile noiembrie si decembrie pens iile si salariile vor fi platite integral.

“Eu va garantez ca si in noiembrie si in decembrie sa vor plati si pensiile si salariile. Fac o mentiune insa, nu din banii de la FMI, daca nu va veni transa din decembrie, ci vom imprumuta de pe piata interna, ceea ce inseamna costuri mai mari. (…) Salariile si pensiile românilor se vor plati integral”, a declarat presedintele.
Basescu a mai apreciat ca nu reprezinta o solutie redirectionarea banilor destinati investitiilor, subliniind ca sumele respective reprezinta si salarii ale celor care muncesc in domeniile respective.

“Daca nu vin banii de la FMI, statul se poate imprumuta de pe piata interna, de unde am si inceput sa imprumutam, pentru ca deja avem o intârziere de o luna in primirea banilor. Trebuia sa vina prima transa de la FMI in noiembrie. Nu a venit, imprumutam de pe piata interna. Sigur, mai scump decât de la FMI”, a mai spus seful statului.
Basescu a adaugat ca in cursul zilei va promulga legea referitoare la reducerea numarului de agentii, care va presupune diminuarea numarului de salariati cu remuneratii speciale, dar si legea salarizarii.

Citește și
1 Comentariu
 1. gxg spune

  SI DE DATA ASTA CARMACIUL ISI BATE JOC DE NOI. ACUM FACE TOT CE ESTE POSIBIL CA SA NE FACA RAU PENTRU CA NU MAI ARE NIMIC DE PIERDUT, ALEGERILE LE-A PIERDUT SIGUR.
  CRED CA PRIN CEEA CE FACE SUBMINEAZA ECONOMIA NATIONALA !!! DUPA CATE STIU PENTRU ASTA POATE FI TRAS LA RASPUNDERE. CRED CA CINEVA VA ACTIONA IN ACEST SENS, SE VA AUTOSESIZA!!!!
  DE CE NUMAI CEAUSESCU A PLATIT CU VIATA PENRTU ASA CEVA. EL MACAR CREDEA IN CEEA CE FACEA SI NIMENI NU-I SPUNEA NIMIC. ACESTA STIE CA FACE RAU, CA INCALCA CONSTITUTIA, CA-I IMPOTRIVA TUTUROR, SI TOTUSI O FACE. O FACE CU BUNA STIINTA SI CU REA CREDINTA.
  DUPA AMANAREA IMPRUMUTULUI, IN CONDITIILE PANDEMIEI PORCINE, DACA MAI VINE SI O IARNA GREA, O SA AVEM PARTE DE O TRAGEDIE FARA MARGINI. PENSIILE VOR INTARZIA, SALARIILE BUGETARILOR NU SE VOR PLATI, AJUTOARELE DE CALDURA NU SE VOR DA!!! CE URMEAZA?? FOAME, FRIG , BOALA, LIPSA DE MEDICAMENTE, MORTI, MORTI , MORTI = GENOCID!!! CINE VA RASPUNDE???
  CEI CARE-I ASCULTATI ORDINELE SI-L SUSTINETI, GANDITI-VA CA VA VENI VREMEA CAND O SA RASPUNDETI INTR-UN FEL SAU ALTU PENTRU FAPTELE VOASTE, DACA NU IN FATA LEGII, CEL PUTIN IN FATA OGLINZII (IN FATA CONSTIINTEI) SI ATUNCI NU VETI AVEA SCUZE. SUNTETI MAJORI, SUNTETI RASPUNZATORI DE FAPTELE VOASTRE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata