BCR a dat un credit de 5,5 mil. euro unei firme de colectare a deşeurilor

BCR a acordat un credit de 5,5 milioane de euro unei firme de colectarea şi transportul deşeurilor menajere, Supercom, pentru un proiect realizat în judeţul Dâmboviţa.

 

Creditul a fost acordat pentru realizarea primului proiect de gestionare a unui sistem ecologic integrat de colectare a deşeurilor din România, finanţat cu fonduri europene. Suma va fi utilizată pentru achiziţia de utilaje necesare acestei activităţi.
„Proiectul din judeţul Dâmboviţa este unul de o importanţă deosebită în dezvoltarea infrastructurii de mediu locale şi pentru atingerea standardelor de mediu ale Uniunii Europene în privinţa colectării deşeurilor. Credem că acesta este viitorul şi vom sprijini în mod special în continuare astfel de proiecte verzi”, a declarat Cristian Saitariu, director executiv al direcţiei de clienţi corporativi mari din cadrul BCR.

Întregul proiect costă 65 de milioane de euro. Trei sferturi din sumă provin din fonduri europene, iar restul dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii contractat de Consiliul Judeţean, relatează Ziarul Financiar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata