BCR a eliminat comisionul de plată anticipată la creditele cu dobândă variabilă

BCR a eliminat comisionul de plată anticipată la creditele cu dobândă variabilă, începând din 21 iunie, au anunţat, luni (21 iunie 2010), oficiali ai băncii.

 

„Banca Comercială Română (BCR) se aliniază, începând de luni 21 iunie 2010, la cerinţele Ordonanţei de Urgenţă Nr.50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori aprobată de Guvernul României şi publicată în Monitorul Oficial în data de 11 iunie 2010. Astfel, BCR a eliminat comisionul de rambursare anticipată în cazul creditelor cu dobândă variabila, iar pentru împrumutul cu dobândă fixă, comisionul este de 1 la sută, mai puţin în ultimul an de creditare când comisionul de rambursare anticipată devine 0.5 la sută.

Comisionul de analiză a documentaţiei de credit se aplică doar în cazul creditelor acordate. Clienţii BCR vor primi numai oferte de creditare la standard european”, arată un comunicat BCR.

Măsurile prevazute în Ordonanţă vizează toate produsele de tip credit negarantate (inclusiv descoperit de cont şi card de credit) şi garantate (exclusiv Prima Casă), atât cele nou acordate cât şi aflate în derulare, în sold.

Ordonanţa de Urgenţă transpune implementarea în legislaţia naţională a Directivei 2008/48/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 23 aprilie 2008 privind contractele de credit pentru consumatori, persoane fizice şi  abrogă  Directiva 87/102/CEE a Consiliului.

BCR va alinia la prevederile Ordonanţei, în termen de 90 de zile, toate contractele de creditare aflate în sold.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata