BEI ar putea finanţa construcţia liniilor electrice Suceava-Bălţi

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) ar putea acorda un împrumut pentru construcţia liniilor electrice Suceava-Bălţi.

Acest lucru a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul moldovean Valeriu Lazăr, ministru al economiei şi comerţului, cu Constantin Synadino, şeful Diviziei pentru Energie, Mediu şi IMM pentru Rusia, Europa de Est, Caucazul de Sud şi Asia Centrală din cadrul BEI.

Către luna martie curent urmează a fi finalizat studiul de fezabilitate pentru proiectul de construcţie a liniilor electrice de interconexiune Suceava (România) – Bălţi (Moldova), a anunţat oficialul. Semnarea Acordului de împrumut pentru implementarea acestui proiect este planificată pentru finele anului curent.

Preşedintele României Traian Băsescu, în cadrul unei vizite la Chişinău la finele lunii ianuarie, a anunţat că România îşi asumă responsabilitatea asigurării sursei de finanţare, din fonduri europene, pentru cele 30 milioane de euro necesare pentru construcţia liniei electrice de 400 kV Suceava-Bălţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata