Beneficiarii de motorină cu acciză redusă trebuie să depună cererea trimestrială la APIA

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciză redusă trebuie să depună, până la data de 31 iulie, cererea trimestrială, a anunţat miercuri, 14 iulie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cererile pot fi depuse la Centrele Judeţene ale APIA şi trebuie însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul 126/2010 cu modificările şi completările ulterioare.

Alături de situaţia centralizatoare, cererea trimestrială trebuie să fie însoţită de copii ale facturilor de cumpărare a motorinei, cu precizarea că, pentru acest an, facturile de achiziţionare a motorinei trebuie să fie emise începând cu data de 27 mai 2010. Totodată, beneficiarii trebuie să depună dovada că deţin cont la Trezorerie.

Potrivit APIA, beneficiarii din sectorul îmbunătăţiri funciare trebuie să prezinte situaţia cantităţilor de apă pentru irigaţii, copii ale facturilor de apă din care să reiasă volumul consumat, situaţia suprafeţelor irigate, pe structuri de culturi, aferentă trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat, precum şi copie de pe contractul de irigaţii/furnizare a apei.

Până la termenul limită de 28 iunie 2010, au fost depuse 9.459 de cereri de acord prealabil, arată datele APIA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata